Mitä Kello On Suomessa

Valtaosa Yhdysvaltojen osavaltioista ja useimmat Kanadan provinssit ja territoriot siirtyvät kesäaikaan maaliskuun toisena sunnuntaina ja palaavat normaaliaikaan marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina vuodesta alkaen. Helsinki: Mitä kello on suomessa, Vastaavasti kullakin paikkakunnalla oli kello 12 yöllä silloin, kuin tuolta paikkakunnalta katsoen aurinko oli kauimmillaan. Konferenssissa keskusteltiin myös maapallon jakamisesta 24 aikavyöhykkeeseen [3]mutta virallista päätöstä asiasta ei tehty. Kahden vierekkäisen aikavyöhykkeen välinen aikaero oli aina tasan tunti.

Kellonaika

Päivän pituus Päivän pituus Etelä-Suomessa on tähän mitä kello on suomessa vuodesta 18 tuntia ja 36 minuuttia. Aikavyöhyke Suomessa käytössä oleva aika on niin sanottu Itä-Euroopan kesäaika. Autonomisessa Suomessa luvun alkuun mennessä Helsingin paikallisaika vakiintui Suomen yleiseksi ajaksi. Useimmissa valtioissa on nykyään koko valtion alueella käytössä sen aikavyöhykkeen aika, johon maan keskeisimmät osat kuuluvat, vaikka maan läpi kulkisikin vuoden pituuspiirien mukaisia teoreettisia aikavyöhykerajoja. Päiväntasaajalla kullakin paikkakunnalla aurinko nousi ja laski aina kello tasan kuusi. Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Aikavyöhyke. Wikimedia Commons Wikimatkat.

mitä kello on suomessa

Aikavyöhyke

Valtaosa Yhdysvaltojen osavaltioista ja useimmat Kanadan provinssit ja territoriot siirtyvät kesäaikaan maaliskuun toisena sunnuntaina ja palaavat normaaliaikaan marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina vuodesta alkaen. Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö. Seuraavana vuonna pidetyssä kansainvälisessä meridiaanikonferenssissa Greenwichin meridiaani valittiin kansainväliseksi nollameridiaaniksi. Alun perin aikavyöhykkeet määriteltiin 15 pituusasteen levyisiksi vyöhykkeiksi, joita on kaiken kaikkiaan 24 kappaletta. Katso myös: Vuoden vaihtuminen eri aikavyöhykkeillä. Suomi kuuluu valtioihin, joiden koko alueella on voimassa sama aika. Samoin raukesi vuoden valtiopäivien anomus, jossa pyydettiin esitystä Suomen yhteisestä ajasta.

smart tv android oled

Aikavyöhyke – Wikipedia

Viitattu 4. Viitattu Puerto de la Cruz. Virallisesti sitä ei sellaiseksi kuitenkaan määrätty, vaikkakin valtiopäivät hyväksyi vuonna anomusehdotuksen Helsingin ajan määräämisestä Suomen yhteiseksi ajaksi. Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Aikavyöhyke.

Mitä kello on nyt Suomessa ja muualla maailmassa

Talvella noudatetaan normaaliaikaa , kesäaika on siis poikkeama siitä. Aikavyöhyke Suomessa käytössä oleminen aika on niin sanottu Itä-Euroopan kesäaika. Washington, D. Euroopan unionin jäsenmaat, mukaan lukien Suomi, siirtyvät kesäaikaan maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja palaavat normaaliaikaan lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Kahden vierekkäisen aikavyöhykkeen välinen aikaero oli aina tasan tunti. Tänne viittaavat sivut Linkitettyjen sivujen muutokset Toimintosivut Ikilinkki Sivun tiedot Viitetiedot Wikidata-kohde. Auringon nousu- ja laskuajat lähipäivinä Päivämäärä Nousuaika Laskuaika 6.