Liiallinen Kloori

Vapaan kloorin esiintymismuotoon vaikuttaa veden pH-arvo. Lisäksi mitataan allasveden sameus, joka kertoo mm. Osa orgaanisesta liasta esiintyy ns. Tästä syystä on hyvä antaa ulkoporealtaan olla rauhassa muutama tunti. Vaikka kloori on suurina pitoisuuksina terveydelle haitallinen, on se siis osoittautunut pieninä liiallinen kloori annosteltuna järkevimmäksi keinoksi mikrobien pikatorjuntaan allasvedessä. Kloorin mittaukseen käytettävät aineet on varustettu DPD-merkinnällä. Tiivistettyjä kloorituotteita ei saa kaataa viemäriin, vaan ne tulee toimittaa kierrätysasemalle vaarallisena liiallinen kloori.

Uima-altaan kemikaalit

Liiallinen kloori tehokkuuteen vaikuttaa myös altaasi pH-arvo. Liikaa klooria porealtaassa voi aiheuttaa ihoärsytystä tai punoitusta silmissä. Normaalia korkeampia pitoisuuksia tarvitaan myös jos altaaseen pääsee epäpuhtauksia kuten lehtiä, ruohoa, hiuksia, aurinkovoidetta tai muuta kosmetiikkaa. Vaikka kloori on suurina pitoisuuksina terveydelle haitallinen, on se siis osoittautunut pieninä pitoisuuksina annosteltuna järkevimmäksi keinoksi mikrobien pikatorjuntaan allasvedessä. Ei korvaa suodattimen puhdistusta. Tavallisimmat desinfektioaineet ovat hapettimia, joita löytyy hhv:n klooriin, liiallinen kloori ja happeen perustuvista tuotteista. Sinun pitää lykätä uimista, kunnes veden vapaan kloorin määrä on taas laskenut alle 5 mg:aan litraa kohden.

liiallinen kloori

Mikä on shokkiklooraus ja miten se tehdään?

Annostele Swimkloria — g per 10 m3. Liuos kaadetaan altaaseen vedentulosuuttimen eteen. Shokkikloorauksen jälkeen kloorin määrä altaassa on korkea. Siksi aktiivihappea pidä lisätä veteen klooria useammin. Allasvedessä voi olla myös muita pienikokoisia silmin erottumattomia eliöitä kuten alkueläimet, madot, ameebat.

ilmatäytteinen kelluntaliivi

Allasveden laatu – Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

Uima-altaat Miten rakentaa uima-allas Uima-altaan kemikaalit Uima-altaan kemikaalit. Kloori liiallinen kloori erilaisia ärsytysoireita monille ihmisille. Jos porealtaan tai uima-altaan vesi on sameaa ja seinämät liukkaat, tee altaalle shokkiklooraus. Koska Pseudomonas aeruginosa on taudinaiheuttaja, ei sitä sallita lainkaan allasvesinäytteessä. Mittaaminen on helppo ja nopea tehdä. Shokkikloori on siis 6 — 9 grammaa.

Liikaa klooria porealtaassa – KuumaLähde-ulkoporealtaat

Vedestä on mahdollista myös mitata sidotun kloorin ja kloorin kokonaismäärää. Vapaan kloorin esiintymismuotoon vaikuttaa veden pH-arvo. Partikkelit voivat olla usein kalkkia, joka erittyy veteen liian korkean pH-arvon takia. Oikea määrä KlarPool —ainetta vedessä estää kerrostumien kasvun altaan pohjalle ja reunoille. Scuba II -vesimittari. Näin kloori toisaalta menettää desinfiointikykyään ja toisaalta tuottaa haitallisia yhdisteitä. Hitaasti liukenevat klooritabletit pitävät allasveden puhtaana käytön aikana Altaan testitikuilla on helppo mitata veden pH—arvo ja klooripitoisuus Klar Pool estää kerrostumien muodostumista altaaseen.